Žena Brend – Sonja Martić

Razgovor vodila: Ivana Ćirković

– Na domaćem webu, svi putevi vode ka njoj; pre ili kasnije, na ovaj ili onaj način – srešćete Sonju Martić, ženu od akcije, ženu Brend. Istražujući o tebi naišla sam i na komentar na tekst o Brendiranju Srbije, koji je na mene ostavio utisak. Na koji način bi ti popravila narušenu sliku Srbije u svetu; od čega bi napravila nacionalni brend ili brendove?

Od onoga što smatramo manama i nedostacima. Da, mi jesmo na neki način na geografsko-religioznoj međi, međutim, zbog specifične kulturološke patine nikada se ne možemo (i nećemo) preorijentisati na Zapad ili Istok. Dalje, naš dualizam i kontrast se mogu preusmeriti u sasvim novi pravac. Zamislite zemlju čiji su stanovnici toliko tvrdoglavi da nadmašuju sve moguće viceve, u kojoj se pijanči i peva do zore, a ujedno čuvaju ovce (i to na maloj udaljenosti), zemlju koja je rasadnik kreativnog ludila a ujedno i genijalnosti. Kajmak, gibanica, YUGO i Bregović jesu ono na šta smo kao entitet ponosni, ali daleko od toga da nas to može predstavljati u svetu. Brend Srbije smo MI, njeni ljudi i njihov karakter.

OSTATAK INTERVJUA

Žena Brend – Sonja Martić

Razgovor vodila: Ivana Ćirković – Na domaćem webu, svi putevi vode ka njoj; pre ili kasnije, na ovaj ili onaj način – srešćete Sonju Martić, ženu od akcije, ženu Brend. [...]
Read more
© 2015-2023. Sonja Martić. Ovaj sadržaj je autorsko delo. Sva prava zadržana.