Svako od nas trči neku svoju trku

– Važiš za uspešnu i ostvarenu ženu. Doda li se ovim odrednicama i pridev mlada, neminovno se nameće pitanje postoji li recept – kako si uspela.

Slušala sam starije, konkretno profesore, jer su mi ulivali mnogo više poverenja i sigurnosti od okruženja. Ako je iko zaslužan za ovo što jesam, to je nekoliko prosvetnih radnika koji su iz svojih đaka izvlačili potencijal i radili sa njima.

Slušam mlađe, jer su uvek korak ispred sa trendovima i inovacijama, a njihov entuzijazam je ono što me podseća zašto uopšte živim. Slušam sebe.

Recept za uspeh, šta god to značilo? Uspeh je proces, konstantni proces, nipošto štiklirane privatno-poslovne generalije. Grešila sam, bili su prema  meni i previše puta nepravedni, gubila često koncetraciju i energiju, upadala u konflikte, ali sam zato uvek bila kadra da sagledam situaciju, korigujem i shvatim kako treba ubuduće.
Uspeh je beskonačna arhitektura i samo kao takav ima smisla. U suprotnom radiš samo za penziju i status.

OSTATAK TEKSTA

Žena Brend – Sonja Martić

Razgovor vodila: Ivana Ćirković – Na domaćem webu, svi putevi vode ka njoj; pre ili kasnije, na ovaj ili onaj način – srešćete Sonju Martić, ženu od akcije, ženu Brend. [...]
Read more
© 2015-2023. Sonja Martić. Ovaj sadržaj je autorsko delo. Sva prava zadržana.