Saturday, February 27, 2021

Karijera i biznis

Pogledajte ovu devojku: Bez dinara i protekcije uspela je da u Srbiji započne sopstveni posao!

Ako si ovog trenutka pomislio kako je to nemoguća misija, te da je za sopstveni posao potrebna gomila novca, papirologije, jedna dobra veza i dosta sreće, moraćemo da te demantujemo. Ljudi (o kojima ćemo sve češće pisati) su uspevali koristeći samo pamet i svojih deset prstiju.

Koliko su čudne putanje uspeha – a i sudbine, svedoči priča pred vama. Anđela je talentovana i vredna devojka iz Beograda, kojoj je, kao i većini nas, dosadilo da radi “dosadne poslove” i za “tuđi groš”.

O njoj smo već pisali, jer su nam privukle pažnju prelepe stvarčice iz njene kreativne radionice.

Oduvek je želela da radi nešto kreativno i lepo u čemu će da uživa, ali doći do takvog posla, složićete se i nije baš tako lako.

– Oni koji me znaju privatno, znaju i za ovu priču, ali je jedna od lepših i zanimljivijih u mom životu, pa ću da je ispričam opet – počinje Anđela svoju nesvakidašnju priču.

– Već dugo proučavam zakon privlačnosti i stalno učestvujem u nekim nagradnim igrama. Dobila sam stvarno svašta, čak tri mobilna telefona. Evo, pre par dana i mikser. I to nije sve, naravno. Smatram sebe apsolutnim šampionom nagradnih igara, a jedan od razloga što stalno dobijam je taj što sam uvek sigurna da hoću i ne verujem u bilo kakve nameštaljke. Jednostavno nešto jako želim i već to vidim u svom životu.

Ideja je sinula sama od sebe

Prošle godine, negde u ovo vreme, jedna od naših najvećih i najuspešnijih kompanija, Bambi (konkretno, grisine “Još”), pokrenula je nagradnu igru u kojoj su pravila učestvovanja bila veoma jednostavna, a opet tako teška – bilo je potrebno smisliti originalnu želju koju će ispuniti zlatna ribica.

– Ja sam poslala da želim mašinu i fotoaparat kako bih pokrenula svoj biznis. Toliko sam maštala o tome i bila sigurna da ću je imati da sam stalno gledala slike kako ću da opremim svoj kreativni kutak, a od svog dečka sam tad, na početku veze, dobila kutiju punu konca za mašinu u raznim bojama! Bila sam srećna i uzbuđena što će to da se ostvari jer sam sebe ubedila u to. I bilo je tako! Zvali su me, moja želja je bila jedna od tri pobedničke, neka super ekipa nas je dočekala, dodelila nagrade i poželela sreću – oduševljeno objašnjava Anđela.

– Do tada nisam znala da šijem, nisam imala mašinu, nisam imala neki konkretan plan. Od tada je moj život krenuo da se menja!

Pred Anđelom je još dosta rada, učenja, istraživanja i ne sumnjamo da će uživati na svom putu. Ovom pričom želimo da vas inspirišemo da se pokrenete u pravcu svojih snova, jer vrlo je moguće da vam je životna prilika tik ispred nosa.

Samo treba dovoljno želeti i verovati – u sebe naročito. Sreća će to već prepoznati.

 

Must Read

Everything You Need To Know About the “Clean Beauty 2019” Phenomenon

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...

Behind the Scenes: The Unveiling of Urban Decay’s New Product Line

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...

Meghan Markle’s Assistant Is To Launch a New Series of Accessories

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...