Thursday, February 25, 2021

Karijera i biznis

Kako odabrati idealan poslovni prostor za vašu firmu

Najbitnije od svega je da poslovni prostor u što je moguće većoj meri oslikava vaše poslovanje, viziju. On takođe treba da bude deo vašeg internog PR-a. Pre nego što krenete u aktivnu potragu, najbolje je da odgovorite na sledeća pitanja, ako je moguće više ljudi da učestvuje.

  • da li za moj biznis asocijacija treba da bude urbano, moderno ili tradicionalno? S tim u vezi: da li želimo poslovni prostor na nekom novobeogradskom bulevaru, ili pak na Dorćolu ili Vračaru?
  • da li nam odgovara prostrano, “open space” sa dosta prostora, ili kompaktan, ušuškan enterijer?
  • da li je neophodan parking ili zajednička garaža, ako dolaze stranke svakodnevno – povezanost s gradskim saobraćajem?
  • da li je potreban potpuno prazan prostor, delimično opremljen, ili imate svoj nameštaj?
  • kakva infrastruktura je potrebna – lift, portir, uslužni servisi?
  • da li okruženje ima ulogu? Primera radi, možda bi značio neki park u blizini za odmor zaposlenih ili pak zajednička terasa?

Nakon odgovora na ova pitanja trebalo bi da imate veoma jasnu sliku kakav poslovni prostor vam treba (i gde bi bilo poželjno da on bude lociran). Sledeći korak je potraga.

Kako pronaći idealan poslovni prostor?

Pretraga po oglasima je prvo logično rešenje, no i sami ste svesni da to može da potraje, pootovo ako angažujete agenciju i agenta, treba biti dodatno oprezan, jer njima nije prvenstveno u cilju da ispune vaša očekivanja, već da ostvare kvotu. U tom slučaju, savet je da angažujete nekog za koga ste dobili dobre preporuke.

Ukoliko ste manja firma, nije loša ideja da razmotrite tzv. coworking prostore, mada, pored povoljne cene, ovaj model ima svoje nedostatke. Koliko god da je zanimljivo u početku, neminovno je da ćete u jednom trenutku poželeti da se potpuno osamostalite, tojest, budete okruženi isključivo svojim saradnicima.

Tako da, srećno s ovim modelom, ali kako vreme bude odmicalo, a vi nizali poslovne uspehe, pripremajte se za najveći korak, a to je poslovni prostor baš prema vašoj meri.

Rekosmo već da agencije za izdavanje nekretnina nisu najidealnije rešenje, osim ako nemate jake preporuke. Da biste izbegli ovaj korak, predlog je da svoju potragu prepustite profesionalcima, koji se bave isključivo gradnjom, opremanjem i izdavanjem poslovnog prostora.

Jedna od takvih kompanija je Marera Properties, apsolutni lider na tržištu maloprodajnih i kancelarijskih prostora, čiji portfolio broji čak 59 707, 00 kvadratnih metara, na sledećim lokacijama:

– Naš fokus na kancelarijske prostore na istaknutim lokacijama u Beogradu i naglasak na inovativnom dizajnu definiše nas i izdvaja od naših konkurenata. Ispravnim direktivama i investicijama efikasno stičemo nekretnine i izvodimo kompleksne radove obnove. Naši projekti su primer današnjoj industriji komercijalnih nekretnina i zadovoljavaju potrebe savremenih lokalnih i međunarodnih poslovnih zajednica u Beogradu – poručuju iz Marera Properties.

Kompanija Marera Properties ima uspešno dugogodišnje iskustvo u stvaranju, razvoju, iznajmljivanjem i upravljanjem komercijalnim nekretninama koje su pogodne za trgovinu, ugostiteljstvo, IT, razonodu i sve ostale potrebe modernog biznisa.

Stretegija rasta – zahvaljujući kojoj iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate oslanja se na četiri postulata:

  • klijenti – identifikovanje idealnih klijenata
  • nekretnine – izuzetnog tržišnog potencijala
  • tržište –  koje doživljava ekspanziju
  • stvaranje vrednosti – maksimiziranje potencijala svake nekretnine

Kakva je procedura?

Nakon što ste odgovorili na pitanja s početka teksta, sledeći korak je kontakt s Marera agentom i definisanje vaših potreba. Primera radi, ako ste moderna, napredna, energična firma, gotovo je izvesno da ćete ostati opčinjeni poslovnim kompleksom M44 u Makedonskoj 44.

Umesto da brinete o “tehnikalijama”, što je slučaj pri useljavanju u novi poslovni prostor, na raspolaganju imate recepciju, sigurnosne kamere, obezbeđenje, pristup zgradi 24 sata, parking, lift, front desk administratora, bicikl parking, co-working zonu, sale za sastanke, WiFi, office menadžera… vaše je samo da uneste biljke.

Narano, tu su i moderne i brze lokacije kao što je Novi Beorad ili urbana oaza poput Sentandrejskog puta u Novom Sadu.

Najbitnije od svega je da poslovni prostor koji odaberete ne bude privremeno rešenje, već okruženje u kom ćete sa zadovoljstvom provesti naredne godine (nižući uspehe).

Must Read

Everything You Need To Know About the “Clean Beauty 2019” Phenomenon

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...

Behind the Scenes: The Unveiling of Urban Decay’s New Product Line

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...

Meghan Markle’s Assistant Is To Launch a New Series of Accessories

An unexpected trip to Italy Florence was the number one spot I've wanted to go to, so when the opportunity to travel to Italy arose,...